Hoteller i Madrid

Hoteller i Madrid

Madrid er i en periode med forbløffende kreativitet, noe som resulterer i en by som føles mer karakteristisk og autentisk enn mange andre moderne hovedsteder. Det er en ung by i europeisk standard, og stemningen her er eventyrlysten og upretensiøs, men med et godt øye for kvalitet i alle aspekter, fra arkitektur og design til mat og vin. På den kulturelle fronten er den spanske hovedstaden hjem for mange av landets største nasjonale museer, inkludert mesterverket Prado, Reina Sofía og Thyssen kunstmuseer. Du finner minst et dusin andre kulturinstitusjoner og attraksjoner langs samme gate, og de omkringliggende gatene er foret med kommersielle gallerier.

Byens kulinariske rykte er mer tradisjonelt enn dristig. Med kokker samlet fra hele Spania og rundt om i verden er byens restauranter og barer et stort trekkplaster for gastronomer. Reis til Madrid for å byens nydelige arkitektur og plazas, hvorav mange ble bygd i det 16. og 17. århundre, og de vakre strøkene og hovedgatene.

Anbefalte hoteller i Madrid

Den rikelige blandingen og relativt overkommelige prisen for hoteller i Madrid (sammenlignet med andre europeiske hovedsteder) gir mer enn nok alternativer for enhver smak. Du finner fantastiske hoteller som Ritz eller Santo Mauro (i historiske bygninger omgitt av frodige hager) og elegante moderne hoteller som Urban eller Principal Madrid (med utmerket service og teknologi fra 21. århundre). I de senere år har nye hoteller som Urso, Only You og det splitter nye Tótem tilført høy klasse og luksus til overkommelige priser.

Westin Palace

Med sine 466 rom er det luksuriøse Palace det største hotellet i sentrum av Madrid, og har en beliggenhet som er uslåelig. Den deler en plaza – trolig byens mest fantastiske – med Prado og Thyssen-museene, Ritz hotellet og den spanske børsen. Gå i motsatt retning og du vil gå seg vekk blant antikvitetsbutikker, gallerier og kafeer på de smale gatene i Barrio de las Letras, som en gang var hjemmet til de litterære løvene Cervantes og Lope de Vega. På innsiden er hotellet innredet i Belle Époque stil (det ble bygget i 1912), da spesielt markert gjennom den massive glassdomen på restauranten La Rotunda, som fungerer som et naturlig samlingssted. Gjesterommene er nylig renovert, og det ferdige produktet understreker en moderne palett av grå og gull og dristige moderne møbler, som blender nydelig sammen med det faux-antikke utseendet fra fortiden.

Hotel Urban

Dette er et sjeldent, nybygd hotell i det historiske sentrum (Prado og Plaza Mayor ligger begge fem minutters gange unna). Urban har 96 rom med et elegant industrielt design som bruker mye stål, glass og lær som bakgrunn for en viktig samling av kunst fra Papua Ny Guinea. Alle romkategorier er godt designet (men noe kompakt), de minste (superior kategorien) rommene fungerer best for enkeltpersoner og par. I de varme sommermånedene er bassenget på taket og terrassebaren blant de travleste samlingsstedene i Madrid.

Hotel Wellington

Denne store femstjerners hotelleiendommen med oppdatert baronial-innredning er bare to kvartaler nord for Retiro Park i Barrio Salamanca, byens tøffeste shopping- og spisekvarter, med sine brede fortau og store trør. For familier som reiser med barn, er det tilstøtende rom – en sjeldenhet i europeiske hoteller, med mindre man er villig til å betale vesentlig mer for en suite. Barn (og voksne) vil også elske det store marmorbadet med et svært badekar.

Wellington har kanskje byens beste hotellbasseng, en stor rektangulær affære omgitt av lenestoler i en romslig solfylt uteplass, komplett med en livvakt og en strandrestaurant i nærheten. For å gjøre den urbane ferieopplevelsen komplett kan du nyte beroligende massasje i spaet og middag på Michelin-restauranten Kabuki Wellington – en av seks restauranter på hotellet.

Overnatting med fotballtur

Madrid er kjent for mangt, men for et fotballfrelst norsk publikum, er det mange tusen som hvert år reiser til Madrid for å se en hjemmekamp med Real Madrid eller «lillebror» Atletico Madrid. Se mer om reisepakker og billetter på denne siden.