Hoteller i Abu Dhabi

Hoteller i Abu Dhabi

Abu Dhabi tilbyr solskinn året rundt, med ypperlige strender, et rent, trygt miljø og elegante hoteller og restauranter. Selv om det offisielle språket er arabisk, er engelsk så vanlig at du ikke vil ha noen problemer med å gjøre deg forstått.  Landet ble stiftet så sent som i 1971, og utviklingen har vært formidabel, dog ikke i like stor skala som Dubai. Dette er fortsatt en arabisk by i ulike utviklingsstadier, ettersom den stadig vokser gjennom store prosjekter på naboøyene Yas, Al Maryah og Saadiyat. Når disse tar form vil skylinen begynner å ligne Manhattan. Nylig åpnet det etterlengtede Louvre Abu Dhabi, en av fem nye museer som viser utstillinger fra Louvre og Guggenheim.

Abu Dhabi er en vert for besøkende fra hele verden, tiltrukket av en kultur og et miljø som foreløpig ikke er alt for påvirket av den vestlige verdens kommersialisering.

Anbefalte hoteller i Abu Dhabi

Anantara Sir Bani Yas Island

Det er ingen overdrivelse at menneskeskapte øyer er trendy i De forente arabiske emirater. Om du er på jakt etter et mer rustikk øyeventyr, trenger du ikke reise lenger enn ei mil klangs Abu Dhabis vestlige kystlinje til Anantara Sir Bani Yas Island. Feriestedet, som har 30 vakre villaer, er plassert på et dyrelivsreservat som er komplett med sjiraffer, struts, flamingoer og cheetaher, for å nevne noen av de mer fascinerende artene. Dette er et sted hvor spenning, tilbaketrukkethet og femstjerners luksus smeltes sammen å til en mini safari-opplevelse du ikke vil glemme.

Emirates Palace

Emirates Palace er selve kirsebæren på kaken av alle luksushoteller i Abu Dhabi. Hotellet ligger langs hovedgaten Corniche i Abu Dhabi, som kostet Kempinski Group 15 milliarder å bygge, og er et menneskapt underverk. Størrelsen på hotellet er en drøy kilometer, og du bør ta med et kart når du skal finne rommet ditt – ett av 394 rom. I tillegg kan du nyte 14 ulike restauranet, egen privat kino og over 900 000 kvadratmeter med velstelte hager på hotelleiendommen.  

Qasr Al Sarab Desert Resort

Antara, selskapet som er kjent for å bygge jungellodger i Thailand og bungalower langt ute i havet i Maldivene, har skapt sitt eget univers i et av hav av sanddyner i den største uavbrutte ørkenen i verden. I denne ørkenfestningen er steinveggene draperet med juveltonete tekstiler, og private helipader er bygget for å imøtekomme kravene til besøkende sjeiker. Personlige guider vil ta reisende med på kameler gjennom Liwaørkenen, hvor du vil møte beduiner og ørkendyr, hele opplevelsen er som en surrealistisk ørkendrøm som du ikke vil være foruten.

Yas Viceroy

Dette ekstravagante hotellet har 499 rom, med to 12-etasjers stål- og glasstårn som er koblet sammen som en bro, som Formel-1 bilene passerer under det årlige Grand Prix løpet i Abu Dhabi.  Hotellet er drapert med et nesten uhyggelig, biomorphisk «slør» som fungerer som et miljøvennlig responsivt ekstralag. Om dagen reflekterer dette laget himmelen og omgivelsene, mens det om natten blir opplyst av et spektakulært LED-show.

Når bør du reise til Abu Dhabi?

Det bør ikke komme som en overraskelse at været i Abu Dhabi forblir varmt året rundt. Reisende som ikke er glad i en stekende varme, bør besøke Abu Dhabi fra november til februar – husk å pakke en genser og en lys jakke! Men hvis du ønsker å slikke sol på stranda, bør du vurdere å besøke byen i oktober, mars eller april, når været er varmt, men ikke for varmt.