Finansiere ferieturen med forbrukslån

Finansiere ferieturen med forbrukslån

Posted on by admin

Når mørketiden og kulden suger energien ut av kroppen, er det lett å drømme seg vekk til varmere strøk. Hva gjør du når du virkelig trenger en ferie, men ikke har penger tilgjengelig? Heldigvis er det mulig å ta opp et forbrukslån på en enkel og rask måte som kan finansiere turen, og om du bruker lånet fornuftig så vil det ikke koste deg så mye ekstra heller. I denne artikkelen vil vi forklare nærmere hvordan du kan ta opp lån for å dra på ferie, med de fordeler og ulemper som følger med en slik løsning.

Du kan få et ferielån fra en bank, finansinstitusjoner eller online långivere som tilbyr forbrukslån. Långivere har generelt få begrensninger på hva du bruker lånet til, så du kan enkelt bruke det til din neste reise. Renter på ferielån er basert på kredittverdigheten og gjelds/inntektsforholdet ditt. Mens prisene kan begynne så lavt som 7%, viser statistikk at man sjelden får et forbrukslån til under 10% effektiv rente, til tross for utmerket kreditt og liten gjeld.  

Hvem kan søke?

Med dagens teknologi kan hele søknadsprosessen gjøres digitalt, hvor du bare fyller ut et enkelt elektronisk skjema som du sender inn. Om du får godkjent lånet, kan dette signeres ved hjelp av BankID, slik at du har pengene på konto samme eller dagen etter du sendte søknaden.

Alle långivere har noen standard krav til lånesøkere. Du må være myndig, du må være norsk statsborger og du må kunne dokumentere at du har fast inntekt. Kravene til alder, antall år som statsborger og minimumsinntekt varierer fra de ulike långiverne. Det samme gjelder informasjonen du må fylle ut i skjemaene deres, men normalt ønsker de informasjon om høyest utdannelsesnivå, boforhold (eie/leie), familiestatus, nåværende jobb og lønn. Långivere ser på denne informasjonen for å vurdere søknaden din opp mot en kredittvurdering, som avgjør om du får tilsagn på lån eller ikke. Det er viktig at du oppgir sannferdig informasjon, som du kan dokumentere i ettertid.

Fordeler med forbrukslån

Et forbrukslån kan ha flere fordeler. Forbrukslån har nominell rente fra 6,99%, skriver Norskkreditt.no. Renten settes individuelt og nøyaktig hvilken rente på lånet du får, vet du ikke får du får se tilbudet fra de aktuelle bankene.

  • Å søke om lån er raskt og enkelt, og du får nesten umiddelbar tilbakemelding om lånet er innvilget eller ikke. I tillegg er det uforpliktende og gratis å søke, du trenger ikke takke ja til tilbudet.
  • Det er et alternativ til likviditet, og i visse tilfeller er det nødvendig å ha denne muligheten.
  • Det er billigere enn andre usikrede lån, som SMS-lån og smålån
  • Når du mottar et lånetilbud, så vil de månedlige utgiftene være oppgitt slik at du vet hvor mye du må sette av hver måned for å betjene lånet
  • Et forbrukslån blir utbetalt på bankkontoen din, så det vil ikke påvirke kreditten på kredittkortet ditt
  • Du kan låne fra 10 000 kroner og oppover, beløp velger du selv. Har du spart opp litt på forhånd men mangler litt, så kan du søke om et mindre lån for å dekke de siste kostnadene

Husk at lånet alltid må betales tilbake, derfor bør du gå gjennom økonomien din før du tar opp lånet. Gå gjennom alle utgiftene og vær sikker på at du har nok penger igjen til å dekke de nye månedlige utgiftene. Om du vet at det vil dukke opp andre utgifter de neste månedene i forbindelse med oppussing, innkjøp og lignende, så bør du kanskje vente med å reise på drømmeferien din.

Vær nøye med å lese gjennom låneavtalen nøye før du signerer papirene. Långiver plikter å opplyse om alle utgifter med lånet, inkludert etableringsgebyr, termingebyrer og forsinkelsesgebyrer om du ikke rekker å betale regningen i tide.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *