Slik får du best reiseforsikring

Slik får du best reiseforsikring

Posted on by admin

Reiseforsikring er en av de viktigste tingene du trenger for ferieturen din. Du ville vel ikke kjørt bil uten bilforsikring eller kjøpt et hus uten boligforsikring, så hvorfor skal du reise uten uten reiseforsikring?

Reiseforsikring er det som vil gi deg medisinsk dekning når du blir syk eller skadet, eller erstatning når kameraet ditt går i stykker, flyet ditt blir kansellert, et familiemedlem dør og du må komme deg hjem, eller noe av eiendelene dine blir stjålet. Det er en nødhjelp som gjelder for de fleste forhold og er det viktigste du bør ha inkludert i turen (men som du forhåpentligvis aldri trenger å bruke). Det er en utrolig billig forsikring sammenlignet med alt det den kan hjelpe deg med om uhellet først er ute.

Den beste forsikringen er den du aldri bruker. Reiseforsikring er i utgangspunktet som enhver annen type forsikring, noe vi betaler for, glad for ikke å bruke og litt irritert når den må betales. Visste du at du kanskje har reiseforsikringen allerede i lommeboken din? Det er fordi noen kredittkort kommer med en inkludert reiseforsikring i avtalen.

Mer om hvordan du får reiseforsikring og hva den dekker, finner du hos forsikre.no.

Hva dekker normalt en reiseforsikring?

Som nevnt tidligere varierer vilkårene og erstatningsbeløp fra forsikringsselskap til forsikringsselskap, og også hos de ulike kredittkortselskapene som tilbyr reiseforsikring via kredittkortet. Men dette er en grov oversikt hva som dekkes:

 

  • Reise ulykkesforsikring

 

Dekker normalt kortholderen, ektefelle og av og til barn. Denne forsikringen betaler ut en sum dersom en dekket person blir drept eller skadet i en ulykke under reisen eller i ferien. En skade kan innebære tap av lem, syn, tale eller hørsel.

 

  • Mistet bagasje og forsinket bagasjebeskyttelse

 

Hvis din innsjekkede bagasje er tapt, stjålet eller skadet under transport, vil denne delen av forsikringen dekke kjøpesummen eller kostnaden for å reparere bagasjen. I tillegg vil du kunne få en godtgjørelse om bagasjen er forsinket, for å dekke nødvendige utgifter til klær og forbruksartikler.

 

  • Forsinkelse / Avbestillingsforsikring

 

Hvis reisen blir forsinket eller avbrutt på grunn av personlige forhold, sykdom, reiserelatert eller vær, kan du få refundert kostnadene for reisen din med riktig kredittkort eller forsikring

Bruk kredittkortet til reiseforsikringen

Vår anbefaling er at du sjekker ut vilkårene for reiseforsikring på ditt eget kredittkort, da denne ofte dekker de fleste behov for reise. De fleste har et eller flere kredittkort tilgjengelig i husstanden, så da er det bare å bruke det kortet som gir best vilkår når dere bestiller og betaler reisene deres. Alt for mange har ikke oversikt hvilke reiseforsikringer man har inkludert i de ulike kortene, og betaler unødvendig for egne reiseforsikringer.

Det er viktig å sjekke vilkårene for eksisterende kredittkort for å se hvilken dekning man har på forsikringen. bestemme nivået på dekning. Du kan finne dette ved å ringe nummeret på baksiden av kredittkortet ditt eller sjekke ditt kredittkort vilkår og betingelser. Hvis du finner ut at kredittkortet ditt ikke gir tilstrekkelig reiseforsikring, bør du vurdere å anskaffe et nytt kredittkort eller kjøpe en egen reiseforsikring hos et forsikringsselskap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *